Fröken Johnsson

Saffransbullar 3 sp

Du behöver:

2 påsar saffran
1 påse jäst
6 dl mjölk
150 g smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk kardemumma
15-17 dl mjölk

Till fyllning:

Vaniljsocker
Smör

Så här gör du:

1. Häll jästen i en bunke. Tillsätt fingervarm mjölk och saffran, rör sedan om till jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg kardemumma och vetemjöl (lite i taget). Blanda ihop allt till en smidig deg, knåda sedan den i några minuter och låt den jäsa under en bakduk i ca 45 min.

2. Dela dagen i två delar. Kavla ut. Bre sedan på smör på hela ”degplattan” och strö över vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och dela i bitar på ca 1,5 cm eller efter önskemål. Precis som när ni gör vanliga kanelbullar.

3. Lägg i pappersformar, lägg över en bakduk och låt det jäsa i ca 30 min.

4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Sätt in i ungen på 250 grader i ca 7-9 minuter.

Smartpoints: Totalt 3 sp per bulle enligt min uträkning

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats