Fröken Johnsson

Gravid med flicka eller pojke?

Nu har vi fått hem brevet med tiden för rutinultraljudet, äntligen har vi ett datum att se fram emot. Det är ungefär fyra veckor dit och jag längtar. Jag får ofta frågan om vi ska kolla vilket kön det är på bebisen som gömmer sig i magen och svaret på det är ja. Just därför längtar man ju lite extra.. Men innan dess ska jag kolla vad olika ”tecken”, tester och myter säger.. om det stämde med Hugo och vad de säger jag väntar just nu, det svaret får vi ju ganska snart.

 

  • ”Illamående
    Mådde du illa varje morgon i första trimestern? Då ska det tydligen vara ett tecken på att du kommer få en flicka.”

    Enligt teorin om illamåendet så stämmer det på Hugo, då mådde jag inte speciellt illa om man jämför med nu. Så när det gäller bebis i magen så säger detta att det är en tjej.

  • ”Cravings
    Om du är sugen på glass, blir det en flicka. Cravar du ättiksgurka? Då ska du ha en pojke. Enbart baserat på det väldigt stereotypiska att flickor ska stå för det ”söta” och pojkar för det ”salta”.”

    Hm.. Med Hugo var en stor del av min cravings surt godis, gärna riktigt surt godis. Det har inte dykt upp denna gången, ännu är det ostmacka och julmust, också något som gällde sist. Detta stämde sist men denna gången kan jag inte riktigt säga vilket det pekar på.. inte lika mycket surt iallafall.

  • ”Hyn
    Saknar du den där gravid-glowen som alla pratar om? Då kan det vara en flicka på gång. Det finns nämligen en myt som säger att en flicka ”stjäl” mammans skönhet.”

    Denna gången pekar detta definitivt på en flicka. Jag hade inte speciellt bra hy under graviditeten sist men absolut inte sådan katastrof som det är nu.. hemskt. Alltså pekar det på en flicka denna gången.

  • ”Matematik
    Enligt en gammal kinesisk tradition ska din ålder när du blev gravid plus månadens nummer i vilken du blev gravid, plussas ihop. Är det ett udda nummer är det en flicka, är det jämnt är det en pojke.”

    Hugo: Ålder: 21 Månad: 6 = 27. Svaret är flicka och stämde alltså inte.
    Nu: Ålder: 23 Månad: 9 = 32. Svaret är pojke

Stämmer dessa in på vilket kön ni väntar eller väntade?

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats