Fröken Johnsson

BCAA-Godis recept

Idag testade jag göra godis med hjälp av två aminosyror från Tyngre. Smakerna jag använde mig av är Fläder + Rabarber och Hallonsaft. Tro det eller ej men dessa godisbitarna innehåller 0 sp.

Du behöver:
1 msk BCAA (jag la till lite extra för mer smak)
3 msk gelatinpulver
1,25 dl vatten
Ev. riven skal från citron eller lime (frivilligt)

1. Blanda BCAA, vatten och gelatinpulver i en liten kastrull

2. Värm upp det på låg värme under omrörning tills pulvret löst upp sig och det blir en vätska (ca 5 min)

( 3. Tillsätt ev citron eller limskalet)

4. Häll upp i silikonformar och låt sedan stelna i kylen 1-2 timmar eller frysen 20 min.

När jag gjorde godis på fläder + rabarber använde jag mig inte utav citron eller lime men däremot på hallonsaften så rev jag i lite citron. Mängden BCAA kan man reglera lite själv och det gäller även gelatin, ju mer gelatin desto hårdare blir godiset – alltså en smaksak.

IMG_9326

IMG_9328

IMG_9333

IMG_9341

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats