Detta måste vara en av de godaste maträtterna, synd att det är mycket grädde och dylikt i, annars hade jag ätit det varje dag! Men med tanke på balans i vardagen så njöt jag av grädden i såsen idag, tog dessutom två portioner!
Köttbullarna:
Blandfärs
Ägg
Ströbröd
Kalvfond
Soja
Svartpeppar
Hackad Lök
Lökpulver
Salt
Blanda allt till en smet, jag använder ungefär 1 ägg och 2 msk ströbröd till 1 kg färs. Smaksättningen är egentligen enklast att ta en liten bit och steka och smaka av om man inte brukar göra köttbullar.
Stek dessa färdiga och ta bort från gjutjärnet, häll sedan direkt i sakerna du ska göra sås på för att ta vara på stekresterna av köttbullarna.
6 dl mjölkgrädde
3 dl vispgrädde
Lingon
Köttbuljong
Svartpeppar
Timjan
Redning
Låt koka upp och smaka av. När såsen är färdig lägger du i köttbullarna och värmer till dom.
Detta serverar jag med potatismos, lingon och rivna morötter. Hela familjen åt maten, även minstingen!