Idag testade vi något nytt hemma, vi gjorde nämligen lasagne med kycklingfärs. Emil var väldigt skeptisk men slutade med att han tog två portioner. Det gick hem hos både han och hans lillebror.
Du behöver:
Kycklingfärs
Pastaplattor
Krossade tomater
Risen mager ost
Paprika
Lök
Purjolök
Vitlök
Kryddor efter tycke, jag använde mig av salt, svartpeppar, viltkrydda och kycklingfond.
Till ostsås:
Minimjölk och riven mager ost
Stek färsen och sedan lägg i hackad lök, paprika, purjolök och vitlök. Krydda med valfria kryddor och häll i krossade tomater.
Häll sedan Först ner färsen, sedan plattor och sist ostsåsen. Håll på så tills formen är full eller det tar slut. Toppa med riven ost och sedan sätt in i mitten av ugnen på 200-225 grader i ca 30 minuter. (Tiden kan variera pga vilka pastaplattor man använder, brukar stå på förpackningen)