Fröken Johnsson

Gravid vecka 41

Idag går jag in i vecka 41, som ni läste igår så var bebis beräknad till då så idag har jag gått över en dag. Jag ska inte klaga ännu, det finns dom som går över många dagar och vi får la se om jag är en av dom. Däremot tycker jag det är jobbigt när kroppen luras, när kroppen ger tydliga tecken som sedan avtar – när man gör sig redo, laddar och går igenom värkar men sen avtar det och nästa gång får man börja om. På helgerna går jag hela tiden och håller tummarna just för att det hade varit helt perfekt då Emil är hemma och utvilad han också men på veckorna går jag mest och tänker att han kommer när han kommer.. självklart börjar man bli lite hysterisk och otålig – men det hör väl till.

Besök hos BM:
Idag var jag på besök hos BM, rutinkontroll. Allt såg bra ut för både mig och bebis. Tappen har förkortats och jag har börjat öppnats, hon gjorde en hinnsvepning på mig och nu är det bara att återgå till väntan.

Från vimedbarn’s gravid vecka för vecka: 

Barnet

Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Mamma

Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer.

Kontroller och igångsättning

Från vecka 40 träffar du din barnmorska varje vecka fram tills du är förlöst. Hon eller han gör de vanliga kontrollerna det vill säga, mäter livmodern, kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.

IMG_1336(2)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats