Fröken Johnsson

SEMMELWRAP – 2 olika fyllningar

Idag har jag gett mig på det där som kallas semmelwrap, det är ju trots allt fettisdagen och jag får ju passa på nu innan bebis kommer ut och det är dags för att jobba med att komma tillbaka med vikten haha. Jag hittade receptet på Johanna’s blogg men tänkte prova på att göra två olika fyllningar på dom.

Vi börjar med degen, som är samma till båda (12 st) :

  1. Smula 25 g jäst i en bunke med 1 dl mjölk + 1,5 dl vatten (fingervarmt)
  2. Tillsätt 1 dl strösocker, 100g smör, 1/2 tsk kardemumma, 1 ägg, 1 tsk bakpulver och 8 dl vetemjöl. Knåda till en deg och låt sedan degen jäsa under en diskhandduk i 30-40 min,
  3. Lägg degen på en mjölad arbetsplats och dela i 12 delar, rulla dom till runda bollar och kavla sedan ut dom till tunna plattor. Ungefär 2 mm tjocka och ca 20 cm i diameter.
  4. Grädda dom på bakplåtspapper i ugnen på 255 grader i ca 3-4 min. Tänk på att de inte ska få någon färg, de får nämligen absolut inte bli hårda för då går de sönder när man sedan ska vika ihop dom. De ska endast vara genomgräddade. Låt de sedan svalna.

– Semmelwrap med mandelmassa och jordgubbar 

  1. Riv 75g mandelmassa
  2. Tillsätt 1,5 msk mjölk och rör till en slät kräm
  3. Lägg en sträng i mitten och sedan täck den med grädde. Efter det viker du ihop den, först botten sen sidorna.
  4. Tillsätt några bitar jordgubbar antingen endast på toppen eller redan i innan du viker ihop den.

– Semmelwrap med hasselnötskräm och banan

  1. Lägg en sträng med nötkrämen och täck med grädde. Efter det viker du ihop den, först botten sen sidorna.
  2. Tillsätt några bitar banan antingen endast på toppen eller redan innan du viker ihop den.

IMG_1339(2)

IMG_1340(2)

page88

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats